2022. már 12.

Dal 2022 DÖNTŐ

írta: Lenabella
Dal 2022 DÖNTŐ

a-dal-2022_donto-720x720.png

Bemutatkoztak az online Akusztik Dalverseny zenészei. A közönség március 9-ig szavazhatott A Dal 2022 élő show-jába került 40 produkció áthangszerelt változatára a mediaklikk.hu/adal2022/akusztik oldalon. A versenydalok a Petőfi TV Akusztik című műsorában is szerepeltek március 7-én 21:15-től.

"A műsor védjegyét jelentő műfaji sokszínűséggel összeállt a finálé mezőnye. A zsűri értékelése alapján a Napfonat a Mint a záporral maximális pontszámmal jutott tovább. Solére sem jött Másért, egy szál zongorával bemuzsikálta magát a legjobb nyolc közé. Pádár Szilviát a Kismadár repítette közelebb „Az Év Dala 2022” címhez. A nézők Andelic Jonathan Jota Elhiszem még című dalát szeretnék újra hallani a március 12-i mindent eldöntő adásban. Még négy versenydal tér vissza szimfonikus változatban: Oláh Ibolya Nem adom el, a Third Planet Táncol a Világ, a Subtones Nem segít más, és az Anya Hegedűs Bori és Tempfli Erik előadásában.

 

a-dal-2022-masodik-elodonto_jota_foto_mtva.jpg

                                                                 Andelic Jonathan Jota

Március 12-én, Szombaton újabb kihívás vár a versenyzőkre, ismét áthangszerelt és újragondolt verzióval kell bemutatniuk produkciójukat. A döntősöket a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri majd. A nyolc fellépőnek továbbra is három perc áll rendelkezésére, hogy bizonyítson és kivívja a zsűri elismerését, amellyel a legjobb négy közé juthat. A végső döntés azonban, a közönség kezében lesz. A szakmai zsűritől legmagasabb pontszámot kapó négy produkcióra szavazhatnak a nézők, amelyikre a legtöbb voks érkezik, az lesz 2022-ben az év magyar slágere."- olvasható a Mediaklikk.hu weboldalon

Ma este kiderül, melyik lesz az év magyar slágere, és ki nyeri meg az online Akusztik Dalverseny fődíját. Jön A Dal 2022 fináléja a Dunán este 19.35-től!

Szólj hozzá

nyertes versenyzők döntősök mediaklikk Dal 2022 magyar sláger akusztik dalverseny Magyar Rádió Szimfonikus Zenekar Andelic Jonathan Jota Év Dala 2022 Kaszler Nikolett év slágere Elhiszem még