2016. feb 14.

Várandósan kell -e dolgozni?

írta: Lenabella
Várandósan kell -e dolgozni?

A pénz, mint diktátor?

 

 Sose  értettem, miért kell egy várandós nőnek dolgoznia. Van, aki végig dolgozza a várandósságát és utolsó hónapban megy el munkából szülni. Ennek ellenére, szerintem ez az az időszak, amikor nyugalomra,pihenésre van szükség, lelki felkészülésre, nem pedig agyonhajszoltságra, meg stresszre, munkahelyi környezetre. Az eddigi anyukák közül sokan azt felelték kérdésemre, hogy ők végig dolgoztak, nagy pocakkal is, onnan mentek szülni.
Nyilvánvaló,hogy a pénzre szükség van, a gyermek érdeke is, de erre csak lenne más megoldás...Persze mindenki maga dönti el,mire képes, és képes-e pocakosan helytállni.
Én még mindig azt látom, hogy a pénz ugráltat mindenkit,könyörtelenül és nem fordítva: a pénz kéne, hogy kiszolgáljon minket. Vágyainkat, ösztöneinket,igényeinket.. Az ember több időt szán a pénzkeresésre ( egy nyomtatott papírdarabra), mint a saját családjára. És ez már régóta megy.
Mikor lesz fenntartható fejlődés? Ha mindenki ökoházban fog élni, és sikerül elérni az önfenntartást? Ha a családapák/-anyák a napjuk részét nem a munkával, rohangálással, hanem a családdal töltik? Akkor talán majd nem csak azért építkeznek majd, hogy legyen egy üresen álló ház, amin lehet osztozni, hanem, hogy legyen kivel megosztani, legyen kivel benne lakni.
( Mert ugye nem azért dolgozik az ember napi 8-12 órát, hogy a számlákra, ételre jusson, hogy legyen fenntartva egy ház, hanem, hogy a családjára költse. )

Jó lenne már fejlődni, szemléletet váltani. Átprogramozni az életünket természetesebbé.

 

2016. 02.14

Szólj hozzá

munka kismama pénz fejlődés várandósság